Loading…
Makers Day has ended

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Friday, March 20
 

2:00pm CET

Åbningsceremoni
Lederne af hendholdsvis Kultur Valby og Københavns Hovedbibliotek,Signe Jarvad og Jakob Heide byder velkommen til Makers' Day 2015. Kultur -og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen åbner officielt Makers' Day 2015.

Kom og hør hvorfor de støtter op om Makers' Day! 

Indlægsholdere
avatar for Carl Christian Ebbesen

Carl Christian Ebbesen

Kultur- og Fritidsborgmester, Københavns Kommune
Siden 2001 har Carl Christian været medlem af Københavns Borgerrepræsentation, og 1. januar 2014 blev han Kultur- og Fritidsborgmester. Han har ansvaret for byens biblioteker, kulturhuse, borgerservicecentre og en håndfuld museer. Han har tidligere hyldet den innovative undervisning... Read More →
avatar for Signe Jarvad

Signe Jarvad

Leder, Kultur Valby
Signe Jarvad er til daglig leder i Kultur Valby.
avatar for Jakob Heide Petersen

Jakob Heide Petersen

Chef, Københavns Kommune
Chef for Københavns Hovedbibliotek og Biblioteksfaglig afdeling.


Friday March 20, 2015 2:00pm - 2:20pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Mig selv som maker
Nikolaj Sonne fra DR2 åbner rækken af foredrag på Makers' Day og sætter fokus på, hvad open source betyder for den teknologiske udvikling.

Open source betyder, at vi alle har en kæmpe ressource af viden og værktøjer frit tilgængeligt på Internettet. På Makers' Day vil Nikolaj Sonne fortælle hvordan open-source og makerbevægelsen er med til at ændre den måde vi tænker og arbejder med teknologi på. Samtidigt vil han berette om hvordan han ser sig selv som en del af makerkulturen.

Indlægsholdere
avatar for Nikolaj Sonne

Nikolaj Sonne

Jounalist, Danmarks Radio
Nikolaj Sonne er uddannet journalist og arbejder til daglig inde i fjernsynet på Danmarks Radio. Efter 9 sæsoner med gadget-tech programmet So ein Ding, har Nikolaj kastet sig over fjernsyn om fremtiden. I gamle dage slog Nikolaj sig løs som journalist og senere redaktør på gadgetmagasinet... Read More →


Friday March 20, 2015 2:30pm - 2:45pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Byg dit eget elektroniske musikinstrument
Under kyndig vejledning kan du sammen med Hyggefactory lære at bygge din egen synthesizer og skabe unikke elektronisk lydeffekter.

Som deltager på denne workshop får du mulighed for at bygge din helt egen synthesizer som er et digitalt musikinstrument. Der kræves ingen forkundskaber for at deltage i denne workshop.

Musikinstrumenterne vil efterfølgende blive brugt i en koncert med duoen "Hvidt C"

Workshopfacilitator
avatar for Hyggefactory v. Lasse Sort

Hyggefactory v. Lasse Sort

Hygge Factory er en non-profit organisation, der udfordrer unge til at skabe kulturprodukter med udgangspunkt i deres egne personlige oplevelser. HyggeFactories innovative kulturprojekter har altid en social vinkel og er bl.a. blevet omtalt i: Berlingske Tidende, Politiken, MetroXpress... Read More →Friday March 20, 2015 2:30pm - 5:00pm CET
2. sal Musikafdelingen

2:30pm CET

Lav sjove tandbørsterobotter
Dette er en workshop for børn. Her kan du nemlig bygge sjove små minirobotter ud af tandbørstehoveder. Du bygger selv banen ud af bøger fra biblioteket. 

Friday March 20, 2015 2:30pm - 6:00pm CET
2. sal Børn- og ungeafdelingen

2:30pm CET

Light up someones day

Prøv kræfter med et af makerkulturens sjove og lærerige påfund

Lær hvordan man laver et simpelt kredsløb på et stykke papir og giv en af dine venner og familie en hyggelig og anderledes hilsen i form af et kort med seje LED lys. Det eneste du skal bruge er en smule kobber tape, LED lys, batterier, glimmer, farvet papir, lim, saks og en masse fantasi.


Workshopfacilitator
avatar for Fabriken STPLN

Fabriken STPLN

STPLN
Fabriken er et Maker Space som giver folk mulighed for at bygge, designe og udvikle  helt unikke ting som du ikke bare kan hive ned af hylderne i en butik. Derudover kan du på Fabrikken ombygge møbler, designe prototype, skabe kunst eller reparere ting og sager fra din hverdag... Read More →Friday March 20, 2015 2:30pm - 6:00pm CET
3. sal Vidensafdelingen

2:30pm CET

Minecraft i dit øre
Nu kan du spille Minecraft på en helt ny måde, hvor du selv er centrum for dit spil. Du bliver nemlig scannet og lagt ind i spillet.

Her kan du bygge og skabe alt fra figurer til huse til byer. Men hvad hvis du selv kunne blive en del af Minecraft universet? Der kræves ingen forkundskaber for at deltage i denne workshop.

Workshopfacilitator
avatar for Coding pirates

Coding pirates

Som hovednerve i foreningen Coding Pirates, som har eksisteret siden 2014, står en broget skare af udviklere, lærere, selvlærte programmører, forskere og entreprenører som alle har det til fælles, at de ser et behov for et tilbud til børn og unge der vil styrke deres it-kompetencer... Read More →Friday March 20, 2015 2:30pm - 6:00pm CET
2. sal Børn- og ungeafdelingen

2:30pm CET

Moving Origami Birds
Kom og prøv kræfter med traditionel japansk papirfoldning, der her får et højteknologisk twist for fingernemme folk i alle aldre.

I denne workshop fusioneres origami, der er en gammel japansk tradition, med ny maker-teknologi. Dermed opstår et helt nyt udtryk. Der kræves ingen forkundskaber for at deltage i denne workshop.

Workshopfacilitator
avatar for Made festival

Made festival

Made Festival er en DIY-festival for teknologi, kunst og håndværk. Festivalen har senest fundet sted første gang på Musicon i Roskilde i 2014. Made Festival sætter fokus på innovation og samskabelse tilført den nyeste teknologi. Made Festival arbejder med alt fra droner, laserskæring... Read More →


Friday March 20, 2015 2:30pm - 6:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Overfør dine idéer - Tryk på tekstil
Design og tryk dine ideer på tekstiler. Vi hjælper dig gennem alle trin i processen fra idé til design og færdigt produkt.

Vi benytter gratis open source software på workshoppen. Derudover stiller vi en vinylskærer og en heat transfertryk maskine til rådighed. Du behøver ikke at have kendskab til maker-teknologier for at deltage i denne workshop. Vi hjælper dig gennem alle trin i processen fra idé til design og færdigt produkt. Fra 6 år og op.


Workshopfacilitator
avatar for Fablab Spinderihallerne

Fablab Spinderihallerne

Fablab@school
FabLab Spinderihallerne i Vejle er hovedpartner i projektet FABLAB@SCHOOLdk. Vores mål med FabLab Spinderihallerne er at skabe et inspirerende miljø for en bred gruppe af brugere; et sted hvor virksomheder, skoler, og borgere kan mødes og udveksle ideer og udvikle projekter sammen... Read More →Friday March 20, 2015 2:30pm - 6:00pm CET
3. sal Vidensafdelingen

2:30pm CET

Programmering for nybegynder nørder - Hack din potteplante
På denne workshop kan du lave din egen fugtighedsmåler til en potteplante, således at den selv kan bede om vand, når den mangler.

I vidensafdelingen på Københavns Hovedbibliotek er der rig mulighed for at få fingrene i noget rigtig nørdeudstyr. Her bliver der nemlig arbejdet med single-board computeren Arduino.

Workshopfacilitator
avatar for Rune Bender

Rune Bender

Rune er uddannet sociolog og har beskæftiget sig med makerkultur i sit speciale.
avatar for Mikkel Ravn Jensen

Mikkel Ravn Jensen

Mikkel Ravn Jensen er ved at uddanne sig til lærer og arbejder desuden med forskellige kunst, musik og makerprojekter i sin fritid.Friday March 20, 2015 2:30pm - 6:00pm CET
3. sal Vidensafdelingen

2:30pm CET

Programmering for nybegynder nørder - Lav et open source alkometer
Prøve kræfter med Arduino og programmering.

På denne workshop kan du lave din eget alkometer sammen med dygtige forskere fra Novozymes. De viser dig hvordan og guider dig gennem hele processen. Du behøver derfor ikke have noget forkundskab til Arduino, men bare lyst til at lære og prøve ting af sammen med andre.

Workshopfacilitator
avatar for Gernot J. Abel

Gernot J. Abel

Science Manager, Novozymes A/S
Science Manager & Innovator. Søger biologiske løsninger som giver et bedre liv I en verden i vækst. Arbejder med at forbedre udnyttelsen af resurser i vores daglige liv & industrien med hjælp af enzymer, samt engager sig i DIY verden.
avatar for Søren Lund

Søren Lund

Meritlærer, Øster Farimagsgade skole
Meritlærer med linjefag i fysik/kemi og matematik (Øster Farimagsgade Skole), Akademiingeniør elektroretningen stærkstrøm. Hans elever deltager med succes i First Lego League og Unge Forskere konkurrencen.
avatar for Christian Brix Tillegren

Christian Brix Tillegren

Innovationsudvikler, Novozymes
Christian B. Tillegren er innovationsudvikler i den danske bio-tek virksomhed Novozymes. Han arbejder med at bringe ideer til live og udvikle værktøjer til innovations ledelse i Novozymes. Christian er desuden involveret i åben Innovation blandt andet det såkaldte Open Source... Read More →Friday March 20, 2015 2:30pm - 6:00pm CET
3. sal Vidensafdelingen

2:30pm CET

3D-printere og andet lir’
Fire unge fyre fra Labitat viser deres hjemmebyggede 3D-printere frem.

De var også repræsenterede på Makers’ Day sidste år og vi glæder os til at se hvad de har bygget siden da. Udover deres 3D-printere, kan du bl.a. opleve SandMandalaPlotteren, som tegner billeder med sand.

Maker
avatar for Labitat

Labitat

Hackerspace
Labitat er et hackerspace på Frederiksberg. De er en gruppe af mennesker med forskellige interesser i teknologi. I Labitat arbejdes der kreativt med teknologi og der bygges broer mellem interaktiv teknologi og design.René Mikkelsen, Michael Holm, Michael Möller, Martin Axelsen... Read More →

Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

3D-scanner bygget i Copenhagen Fablab
Hesam Hamidi har selv bygget en 3D-scanner som kan konstruere digitale 3D-modeller. Se hans version på Makers Day.

En 3D-scanner er en enhed, der analyserer et objekt eller miljø. Den indsamler data om form og udseende. De indsamlede data kan derefter anvendes til at konstruere digitale tredimensionelle modeller. Den kan hurtigt forvandle ”virkelige” ting til 3D-modeller, og som derefter kan ændre, forbedre, deles. Se Hesams hjemmebyggede 3D-scanner på Makers Day 2015.

Maker
avatar for Hesam Hamidi

Hesam Hamidi

Frivillig, Copenhagen Fablab
Hesam er oprindeligt uddannet til maskiningeniør. Han arbejder som frivillig i Copenhagen FabLab og han glæder sig til at dele sin viden og ekspertise.


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Computerstyrede tegnerobotter

Morten ydefeldt er industriel designer som laver projekter med tegnerobotter. Disse maskiner er styrede af computere og kan derfor tegne meget præcist. Han viser to forskellige typer tegnemaskiner. Opfindelserne tager udgangspunkt i at udvikle meget simple maskiner, for at vise hvordan CNC maskiner egentligt fungerer. Kom og se hvordan de virker!


Maker
avatar for Morten Ydefeldt

Morten Ydefeldt

Selvstændig
Morten Ydefeldt er industriel designer og arbejder med making både som hobby og arbejde. Han er selvstændig og laver så meget open source udvikling som overhovedet muligt. Hans udgangspunkt som industriel designer giver en anden tilgang til making og han syntes det er spændende... Read More →


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Cph Music Maker Space
Blågården præsenterer deres nye makerspace, hvor du kan forene musik, lyd og teknologi og udvikle helt nye musikinstrumenter.

Vi hos Cph Music Maker Space udlåner værktøjskasser med forskellige udstyrskit til lydhackere. Vi skruer ting fra hinanden og får dem til at sige mærkelige lyde live på vores stand.

Maker
avatar for Copenhagen Music Maker Space

Copenhagen Music Maker Space

Maker Space, Blågårdens Bibliotek
Blågårdens Bibliotek og Kulturhuset Støberiet søsatte i december 2014 projektet Copenhagen Music Maker Space. Mange frivillige musik- og elektronikentusiaster er med til at drive og udvikle tilbuddet. Dette makerspace er et lille værksted med workshops hver torsdag, der er værktøjskasser med f... Read More →


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
2. sal Musikafdelingen

2:30pm CET

Happy Stackers
Slip fantasien løs og byg dit eget tårn eller fantasi figur af Happy Stackers. De unikke klodser giver uendelige muligheder for kreativitet.

Vild med lego klodser? Så kommer du også til at elske Happy Stackers. De store klodser er designet til at skabe unikke tårne og figurer. Du kan prøve kræfter med disse hjemmelavede klodser, som er designet til at kunne sættes sammen på alle leder og kanter.

Der er ikke noget personale ved klodser. Bare byg løs! 

Maker
avatar for Anders Haldin

Anders Haldin

Anders har en baggrund inden for film, dukke animation og spil, hvor hans primære fokus har været figuranimationer. De sidste tolv år har han arbejdet for forskellige spilfirmaer i norden, men har valgt at gå ind i digital produktion og fablabs. Denne verden er ikke ny for Anders... Read More →


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

KirBib Superlab - Når biblioteket og skolen mødes

Hvad sker der når biblioteket og skolen mødes? Hvordan gør man undervisning sjovere og bedre på en gang? Hvordan bygger man et digitalt fabrikationslaboratorium i miniudgave? Hvad kan man egentlig lære af digitalt design og fabrikation?

Alt det kan du få svar på når KirBib SuperLab besøger Makers' Day på Hovedbiblioteket.


Maker
avatar for Kultur Valby og Kirsebærhaven Skole

Kultur Valby og Kirsebærhaven Skole

Kirsebærhavens skole og Vigerslev bibliotek har igennem de sidste 2 år været en central del af kulturstyrelsens FabSchool projekt i Copenhagen Fab Lab, hvor 5 – 10 klasse har været igennem et hav af forskellige forløb. Samtidig er der med støtte fra undervisningsministeriet... Read More →


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Laserskæring giver mange muligheder!

Industrien har været i gang længe, og nu vinder laserbearbejdning også stærkt ind på uddannelsesinstitutioner, fablabs og hackerspaces. På standen vil vi demonstrere en Universal Laser og køre små skære- og graveringsopgaver i papir og træ, så man kan se, hvordan den arbejder. 


Maker
avatar for Universal Laser Systems (ULS)

Universal Laser Systems (ULS)

V. Finn Jakobsen og Søren Hansen, Universal Laser Systems
Universal Laser Systems (ULS) er ledende inden for laserteknologi og fremstiller selv både maskinerne og selve lasercartridgen i Arizona, USA. Dermed sikres den høje kvalitet. Universal Laser Systems forhandles i Danmark af Ingeniørfirmaet Finn R. Jacobsen ApS


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Lær mere om den verdensomspændende succes Raspberry Pi

På Makers Day kan du få fingerene i Raspberry Pi, samle hele computer-kittet RaspberryPod, styre en robot, tilslutte sensorer, få lys til at blinke, lave melodier og tage fotos. 

Raspberry Pi er hurtigt blevet maker-bevægelsens foretrukne platform. På tre år er der solgt i fem millioner eksemplarer. Den britiske Raspberrypi.org, som udvikler og fremstiller mini-computeren, udvikler hele tiden selve computeren, tilbehøret og styresystemet. På Makers Day kan du få fingerene i Raspberry Pi, samle hele computer-kittet RaspberryPod, styre en robot, tilslutte sensorer, få lys til at blinke, lave melodier og tage fotos. Maker
avatar for PodConsult

PodConsult

V. Karin Høgh
Denis Smajlovic og Karin Høgh fra RaspberryPod guider dig, så du kan få en oplevelse med computer og programmering, som du ikke har prøvet før.   


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Opfinderrådgivningen
Går du rundt med en idé til et produkt eller koncept, så kan Opfinderrådgivningen hjælpe dig videre med sparring, nye vinkler og udvikling. Opfinderrådgivningen har mange års erfaring i projektudvikling og sparring og er de helt rette til at give dit projekt et skub i den rigtige retning.

 


Maker
avatar for opfind.nu

opfind.nu

Rådgivere, opfind.nu
Rune Rex er opfinderrådgiver, og yder rådgivning til opfindere og ’makere’, ligesom han giver hands-on undervisning i innovationRasmus B. Offersen har arbejdet mange år i Opfinderrådgivningen med nyttiggørelse af opfindelser, og har været med til at få flere hundrede licensaftaler... Read More →


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Traditionel bogbinding
På Makers’ Day vil du kunne se forskellige elementer der indgår i traditionel bogbinding. Hvor ryggen er syet, og et stift bind holder sammen på det hele. Hvis du syntes det kunne være spændende at prøve kræfter med at lave bøger selv, så kig forbi til en snak og se hvad der skal til.


Maker
avatar for Labitat

Labitat

Hackerspace
Labitat er et hackerspace på Frederiksberg. De er en gruppe af mennesker med forskellige interesser i teknologi. I Labitat arbejdes der kreativt med teknologi og der bygges broer mellem interaktiv teknologi og design.René Mikkelsen, Michael Holm, Michael Möller, Martin Axelsen... Read More →

Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:30pm CET

Wearables - Tøj med et twist
Wearables – En kombination af elektronik og tekstiler!

Som et bidrag til Makers’ Day bliver der præsenteret en serie af påklædningsdele, der sigter mod at illustrere et mødested mellem de to brede områder af tekstil og elektronik. Hvert emne indeholder et eksempel på et elektronisk kredsløb indlejret i en tekstil support, primært baseret på sensorer og signaler som bl.a. skaber lys og lyde. Prøv hendes design på egen krop og aktiver sensorerne.

Maker
avatar for Jo-Anne Kowalski

Jo-Anne Kowalski

Jo-Ann er Makeren bag wearables. Hun er oprindeligt fra Frankrig, men bor nu i Danmark. Meget af hendes fokus går på strikning, som danner ramme om hendes udtryk som kunstner. Det er bare nogle få år siden hun blev introduceret for elektronisk-tekstil-teknologi, og det har siden... Read More →


Friday March 20, 2015 2:30pm - 7:00pm CET
Underetagen

2:45pm CET

Når kloge hænder pludselig kombineres med kloge hænder

Bliv klogere på makerkultur, når denne erfarne herre holder foredrag til Makers' Day 2015.

Hør mere om makerbevægelsens store potentiale i selskab med en af den danske makerbevægelses fædre Esben Danielsen.

Alt for lange har vi levet i videnssamfundet med fokus på koncept og teori. Det er alletiders, men ikke uden kobling til praksis. Makerbevægelsen handler om at tage arbejdsmetodikken fra internettet og open source udvikling.

Indlægsholdere
avatar for Esben Danielsen

Esben Danielsen

Direktør, Lokale og Anlægsfonden
Esben Danielsen er nytiltrådt direktør for Lokale og Anlægsfonden. Tidligere bl.a. innovationschef i Roskilde Festivalgruppen. Har arbejdet med at skabe festival for Makers (MADE FESTIVAL) og makeraktiviteter for børn (MADE BY KIDS). Har mange års erfaring i cocreation, åben... Read More →Friday March 20, 2015 2:45pm - 3:00pm CET
Underetagen

3:00pm CET

Hvordan opnås kreativ selvtillid?
Rune Rex ved, hvornår en idé er en virkelig god idé. Hør ham fortælle om, hvordan man idéudvikler og skaber god innovation.

Hvordan arbejder du målrettet med at få en god idé, og hvordan kan dine idéer blive til virkelighed? Rune Rex taler om, hvordan du kan massere dit mindset og stimulere dine hjerneceller til at få mest muligt ud af dine bedste ideer - også i kommerciel forstand.


Indlægsholdere
avatar for Rune Rex

Rune Rex

Konsulent, Teknologisk Institut
Opfinderrådgiver som yder rådgivning til opfindere og ’makere’, ligesom han giver hands-on undervisning i innovation, primært med fokus på idévalidering, samt mere traditionelle ydelser inden for områderne kreativitet, industrielt design og nye teknikker til rapid proto... Read More →


Friday March 20, 2015 3:00pm - 3:15pm CET
Underetagen

3:00pm CET

Home Made

 

I denne film giver Klaus Elmer et indblik i den danske makerbevægelse og en introduktion til, hvad det hele handler om.

En ny generation af opfindere har taget topmoderne teknologi til sig og lagt grunden for det, der allerede kaldes den tredje industrielle revolution. Selv kalder de sig 'makers', og hvis du har hørt om maker-bevægelsen uden helt at fange, hvad den går ud på, så kan du lære alt, hvad du behøver at vide i filmen.

Filmen varer i 30 min. 


Filmskaber
avatar for Klaus Elmer

Klaus Elmer

Klaus Elmer er selvlært filmskaber som gennem 3 års rejse lærte at dokumentere og fortælle historier med udgangspunkt i mennesker med en passion. Med en farlig interesse for at formidle blev det hurtigt til en livsstil og levevej. I dag spænder kunderne og opgaverne bredt, fra... Read More →Friday March 20, 2015 3:00pm - 3:30pm CET
3. sal Maker Bio

3:15pm CET

Spørgsmål og diskussion "Makers - Hvad for noget?"
Stil dine spørgsmål til foredragsholderne i denne kategori!

Indlægsholdere
avatar for Vært for foredrag: Piet Dahlstrøm-Nielsen

Vært for foredrag: Piet Dahlstrøm-Nielsen

Afdelingsleder, Københavns Hovedbibliotek
Til daglig er Piet leder for vidensafdelingen på Københavns Hovedbibliotek.


Friday March 20, 2015 3:15pm - 3:30pm CET
Underetagen

3:30pm CET

Making som uddannelsesstrategi
Daniel Cermark-Sassenrath fra IT Universitetet ser nærmere på "making" som social bevægelse med can-do-attitude.

Begrebet ”Making” betegner en særlig måde eller tilgang, som kan anvendes i mange forskellige sammenhæng. I oplægget vil Daniel diskutere, hvorledes ”making” kan være en strategi for uddannelse.

Foredraget vil blive holdt på engelsk. 

Indlægsholdere
avatar for Daniel Cermak-Sassenrath

Daniel Cermak-Sassenrath

Adjunkt, IT Universitetet i København
Daniel Cermak-Sassenrath er adjunkt ved IT Universitetet I København i forskningsgruppen ”Computer Games and Interaction Design” (CGID). Han er tidligere studieleder på ”Creative Technologies” ved Auckland University of Technology, New Zealand. Daniel beskæftiger sig både... Read More →


Friday March 20, 2015 3:30pm - 3:45pm CET
Underetagen

3:45pm CET

Making som uddannelse
Rikke Toft Nørgaard fra Aarhus Universitet fortæller om, at making i et undervisningsperspektiv skal være værdidrevet og samfundsrelevant.

Hvordan undgår vi at ‘making’ ikke kun ender som skægge prints på en 3D printer, sjove frugtklaverer eller laserskårne nøgleringe til skoletasken? Bliv klogere på hvordan ‘making’ kan bevæge sig fra skrald til samfund, fra fjolleri til forandringsskabelse og fra fikse ideer til reflekterede processer.

Indlægsholdere
avatar for Rikke Toft Nørgaard

Rikke Toft Nørgaard

Adjunkt, Århus Universitet
Rikke Toft Nørgård er adjunkt på Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier på Aarhus Universitet hvor hun bl.a. underviser og forsker i digital fabrikation, designprocesser, spildesign, legende undervisning, changemaking, teknologilæring, didaktisk design, design dannelse... Read More →


Friday March 20, 2015 3:45pm - 4:00pm CET
Underetagen

4:00pm CET

Læringsmål og makerkultur?
Rasmus Fangel Vestergaard fra FabSchool-projektet fortæller om, hvordan makerkultur kan understøtte læringsmål i fx matematik og engelsk.

Læring gennem produktion af konkrete produkter og objekter bliver i disse år sat på skoleskemaet på mange danske folkeskoler. Men hvordan bærer man sig egentligt ad med at få makerkultur ind i undervisningen på en god og gavnlig måde?

Indlægsholdere
avatar for Rasmus Fangel Vestergaard

Rasmus Fangel Vestergaard

Projektleder, Kultur Valby
Rasmus Fangel Vestergaard har som projektleder på FabCreation projektet i Kultur Valby udviklet undervisningskonceptet ”Hack dit biblioteket”. Rasmus arbejder til daglig med at få nye teknologier inkorporeret  i biblioteker. Rasmus er oprindeligt uddannet børnebibliotekar... Read More →


Friday March 20, 2015 4:00pm - 4:15pm CET
Underetagen

4:00pm CET

Making Living Sharing
Designer Jens Dyvik stiller i denne dokumentarfilm skarpt på spørgsmålet: Kan man leve af designs, som man deler med resten af verden?

Hvordan kan man samarbejde globalt og producere lokalt? Hvordan kan man skabe sig en levevej, hvor man deler sine designs med andre over hele verden? Filmen tager udgangspunkt i en to år lang rejse, hvor Jens Dyvik besøger over 30 Fablab, hackerspaces og makerspaces rundt omkring i verden.

Filmen varer i 43 min.

Filmskaber
avatar for Jens Dyvik

Jens Dyvik

Filmskaber, designer, maker, DyvikDesign
Jens Dyvik er designer med speciale i globalt samarbejde og lokal produktion. Han arbejder med forbindelser mellem mennesker og produkter, og sigter mod at skabe tjenester og produkter, der bidrager til at gøre disse forbindelser meningsfulde. Efter sin to-årige verdensturné har... Read More →Friday March 20, 2015 4:00pm - 5:00pm CET
3. sal Maker Bio

4:15pm CET

Spørgsmål og diskussion "Making som læring"
Stil dine spørgsmål til foredragsholderne i denne kategori!

Indlægsholdere
avatar for Vært for foredrag: Piet Dahlstrøm-Nielsen

Vært for foredrag: Piet Dahlstrøm-Nielsen

Afdelingsleder, Københavns Hovedbibliotek
Til daglig er Piet leder for vidensafdelingen på Københavns Hovedbibliotek.


Friday March 20, 2015 4:15pm - 4:30pm CET
Underetagen

4:30pm CET

Mymakerbox.es - et mobilt makerspace
Åke Nygren fra Sakinmedia fortæller om, hvordan man der har udviklet et koncept for små mobile makerspaces til biblioteker.

Kom og hør et svensk eksempel på, hvordan man arbejder med makerkultur på biblioteket. På Makers’ Day vil Åke Nygren fortælle om projektet mymakerbox.es, der er et koncept for et mobilt makerspace, som han aktuelt udvikler på. Projektet er baseret på Doug Belshaws bog ’The Essentiel Elements of Digital Literacies’.

Indlægsholdere
avatar for Åke Nygren

Åke Nygren

Digitala Biblioteket
Åke Nygren har de seneste ti år været engageret i en række projekter indenfor digital læring, sociale medier og digital skabelse. I dag arbejder han på det såkaldte ”Digitala biblioteket” ved Stockholms Stadsbibliotek. Han er en af grundlæggerne af det svenske biblioteksnetværk... Read More →


Friday March 20, 2015 4:30pm - 4:40pm CET
Underetagen

4:40pm CET

Biblioteket er også et sted, hvor man lærer med hænderne
Jane Kunze fra Aahus Hovedbibliotek fortæller om projektet Folkelab og deres erfaringer med makerkultur som bibliotekstilbud.

Tillykke – I har fået en 3D-printer, men hvad vil I bruge den til? Jane Kunze udfordrer vores opfattelse af bibliotekerne og bibliotekernes opfattelse af sig selv. Bibliotekerne er ikke længere kun steder, hvor man hiver bøger ned fra hylder og viden ud af bøgerne. Det er også stedet, hvor man som borger kan være med til at skabe viden sammen med andre.

Indlægsholdere
avatar for Jane Kunze

Jane Kunze

Bibliotekar, Hovedbiblioteket i Århus
Jane Kunze har særligt fokus på IT undervisning og teknologiformidling i biblioteker. Hun beskæftiger sig med en bred vifte af udviklingsprojekter, undervisning og formidling. Den seneste tid har hun været en af drivkræfterne bag projektet Folkelab. Folkelab var et udviklingsprojekt... Read More →


Friday March 20, 2015 4:40pm - 4:50pm CET
Underetagen

4:50pm CET

"Hack dit bibliotek"
Rasmus Fangel Vestergaard fra Kultur Valby vil fortælle om, hvordan brugerdreven innovation kan udvikle vores kultur- og bibliotekstilbud.

Rasmus Fangel Vestergaard vil med udgangspunkt i ”Hack dit bibliotek”-projektet fortælle om potentialer ved brugerdreven innovation i udvikling af kultur- og bibliotekstilbud. Samtidigt vil han give konkrete eksempler på, hvorledes dette projekt har skabt mulighed for at opleve biblioteket på en helt ny måde.

Indlægsholdere
avatar for Rasmus Fangel Vestergaard

Rasmus Fangel Vestergaard

Projektleder, Kultur Valby
Rasmus Fangel Vestergaard har som projektleder på FabCreation projektet i Kultur Valby udviklet undervisningskonceptet ”Hack dit biblioteket”. Rasmus arbejder til daglig med at få nye teknologier inkorporeret  i biblioteker. Rasmus er oprindeligt uddannet børnebibliotekar... Read More →Friday March 20, 2015 4:50pm - 5:00pm CET
Underetagen

5:00pm CET

Makerkultur på amerikansk
Sue Considine er leder af Fayetteville Free Library i New York - det første bibliotek i verden, der har indrettet sig med et makerspace.

Få et unikt indblik i erfaringerne fra folkene bag det første Fablab i et biblioteket, og hør hvorledes makerkultur er med til at udfordre biblioteksverdenen i USA. Making kan bidrage til at opbygger samfundet og skabe relationer, samtaler og noget at samles omkring som fx fælles interesser og ambitioner. ”Making” giver folk mulighed for selv at gøre deres egne erfaringer rigere og deres tilværelse bedre.

Videohilsen fra U.S.A. 

Indlægsholdere
avatar for Susan Considine

Susan Considine

Executive Director, Fayettesville Free Library
Sue Considine er leder af Fayetteville Free Library i New York City, USA som var det første bibliotek i verden til at indrette et makerspace. Fayetteville Free Library er et uafhængigt bibliotek med tilknytning til ”New York States Educationel Department”. Sue har en ph.d. grad... Read More →Friday March 20, 2015 5:00pm - 5:15pm CET
Underetagen

5:00pm CET

Collaboration - On the edge of a new paradigm
Fra danske biologigarager til Googles hovedkvarter - Alfred Allan Birkegaard retter det undersøgende øje mod en helt ny læringskultur.

I denne dokumentarfilm kan man møde det eksperimenterende forskerpar, Allan Alfred og Katja Gry, der med afsæt i Alfreds Ph.D.-projekt i filosofi bogstaveligt talt rejser verden rundt for at udveksle idéer med nogle af frontløberne i den nye DYI-bølge af hackerspaces og open source-forskning.

Filmskaber
avatar for Alfred Allan Birkegaard

Alfred Allan Birkegaard

Ph.D. studerende, Roskilde Universitet
Alfred Allan Birkegaard undersøger i sin Ph.D., hvordan brugen af ny teknologi, forandrer og muliggør nye kollaborative organisationsstrukturer, som skaber grobund for nye vidensepistemologier. Allan er oprindeligt uddannet i filosofi fra Københavns Universitet og ligger i øjeblikket... Read More →


Friday March 20, 2015 5:00pm - 6:00pm CET
3. sal Maker Bio

5:15pm CET

Spørgsmål og diskussion "Bibliotek og Hacking?"
Stil dine spørgsmål til foredragsholderne i denne kategori!

Indlægsholdere
VF

Vært for foredrag: Louise Overgaard

Louise Overgaard har arbejdet med biblioteksudvikling i de sidste ti år og har bl.a. været projektleder på projektet Folkelab i Aarhus. Hun har arbejdet med at bringe making ind som en del af biblioteksservicen med koncepter som f.eks. Hack en Bog, Skrotlabs og robotarrangementer... Read More →


Friday March 20, 2015 5:15pm - 11:30pm CET
Underetagen

5:25pm CET

3D-printkonkurrence
Den årlige 3D-print konkurrence går igen i år ud på at printe den stillede opgave hurtigst og i bedst kvalitet. Deltagerne i konkurrencen har alle selv bygget deres 3D-printer og får derfor for alvor testet deres tekniske formåen i denne konkurrence. Vinderen får selvfølgeligt en ægte makerpræmie bestående af diverse nørdeudstyr.

Konkurrencen afgøres og præmien overrækkes kl. 18.30. 

Maker
avatar for Labitat

Labitat

Hackerspace
Labitat er et hackerspace på Frederiksberg. De er en gruppe af mennesker med forskellige interesser i teknologi. I Labitat arbejdes der kreativt med teknologi og der bygges broer mellem interaktiv teknologi og design.René Mikkelsen, Michael Holm, Michael Möller, Martin Axelsen... Read More →

Friday March 20, 2015 5:25pm - 6:30pm CET
Underetagen

5:30pm CET

Tilbage til fremtiden med 3D-print
David Bue Pedersen er forsker ved DTU: Hvad er sandhed og hvad er luftkasteller, når vi taler om fremtidens anvendelsesmuligheder for 3D-print?

3D-print er i hastig vækst og bliver ofte spået til at kunne løse al verdens problemer. Her kan du blive klogere på, hvad der er op og ned, når det kommer til 3D-print. David Bue åbner op for hvad vil fremtiden bringe.

Indlægsholdere
avatar for David Bue Pedersen

David Bue Pedersen

Forsker, Danmarks Tekniske Universitet
David Bue Pedersen er Ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet med speciale i såkaldt Additiv Fremstilling - det vi i daglig tale kalder 3D print. David Bue Pedersen beskæftiger sig med system udvikling, udvikling af materialer og dybdegående proces udvikling af 3D print til både... Read More →


Friday March 20, 2015 5:30pm - 5:45pm CET
Underetagen

5:45pm CET

Design og making
Alie Rose er medstifter af CIID og fortæller her om prototypen som centralt begreb for innovation og udvikling af nye idéer.

I dette foredrag vil Alie Rose preæsentere en række anderledes projekter fra CIIDs værksted. Her kan du blive klogere på, hvordan open source-værktøjer, en learning-by-making-filosofi og et strejf af kreativ magi kan være med til at forme fremtiden inden for design og making.

Foredraget foregår på engelsk.


Indlægsholdere
avatar for Alie Rose

Alie Rose

Medstifter, Copenhagen Institut of Interaction Design
Alie Rose er en af ​​stifterne af Copenhagen Institut of Interaction Design (CIID). Alie Rose har en baggrund indenfor konceptuel design samt 16-års professionel erfaring med arbejde på tværs af interaktionsdesign, marketing, innovation, forretningsudvikling og teknologi. Til... Read More →Friday March 20, 2015 5:45pm - 6:00pm CET
Underetagen

6:00pm CET

What the hack is Novozymes doing in a hackerspace?
Christian Brix Tillegreen fra Novozymes vil fortælle om, hvordan de som højteknologisk biotech-virksomhed samarbejder med makerspaces.

Overalt i verden udvikles ny teknologi i rygende fart på anerkendte universiteter og i globale virksomheder. Men den teknologiske udvikling af høj kvalitet er ikke længere forbeholdt de bonede gulve. Meget opstår hos "gør-det-selv" bevægelser og maker spaces verden over.

Indlægsholdere
avatar for Christian Brix Tillegren

Christian Brix Tillegren

Innovationsudvikler, Novozymes
Christian B. Tillegren er innovationsudvikler i den danske bio-tek virksomhed Novozymes. Han arbejder med at bringe ideer til live og udvikle værktøjer til innovations ledelse i Novozymes. Christian er desuden involveret i åben Innovation blandt andet det såkaldte Open Source... Read More →


Friday March 20, 2015 6:00pm - 6:15pm CET
Underetagen

6:00pm CET

Koncert med Hvidt C
Kom og få en unik musikoplevelse med makerlyd og hjemmebyggede instrumenter.

Simon Latz og Tobias R. Kirstein har sammen gjort musik til en åben praksis, hvor de arbejder med de forhåndenværende medier til at skabe lyd. Kom og få en unik musikoplevelse i form af lyd, tekst og hvad de selv kalder ”den slags spejltricks”. På Makers’ Day bliver duoen Hvidt C stillet overfor den store udfordring at spille på de synthesizere, som bliver lavet på workshoppen med Hygge Factory i løbet af dagen. 

Maker
avatar for Tobias R. Kirstein

Tobias R. Kirstein

Tobias R. Kirstein er musiker og trommeslager og har blandt andet modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat for sit arbejde med To\To.
avatar for Simon Latz

Simon Latz

Simon Latz er både forfatter og musiker og kendes nok bedst fra sin rolle som trommeslager i det danske vanvidsorkester ”Synd og Skam”.

Friday March 20, 2015 6:00pm - 6:30pm CET
2. sal Musikafdelingen

6:15pm CET

Spørgsmål og diskussion "Det nyeste nye"
Stil dine spørgsmål til foredragsholderne i denne kategori!

Indlægsholdere
avatar for Vært for foredrag: Piet Dahlstrøm-Nielsen

Vært for foredrag: Piet Dahlstrøm-Nielsen

Afdelingsleder, Københavns Hovedbibliotek
Til daglig er Piet leder for vidensafdelingen på Københavns Hovedbibliotek.


Friday March 20, 2015 6:15pm - 6:30pm CET
Underetagen